Затверджено Порядок виконання робіт з демонтажу будівель і споруд або їх частин, пошкоджених або зруйнованих внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів, постанова КМУ від 19.04.2022 № 474.

Порядок необхідний для застосування виконавчим органам сільських, селищних, міських рад, а також місцевим державним, військово-цивільним або військовим адміністраціям, щоб організувати оперативну діяльність з демонтажу пошкоджених або зруйнованих внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів будівель і споруд або їх частин. Після закінчення демонтажу складається акт про демонтаж – винятково в електронній формі з використанням Реєстру будівельної діяльності Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Акт про демонтаж підписує замовник — через власний електронний кабінет ЄДЕССБ.

Акт про демонтаж створює та підписує працівник підрядника — через власний електронний кабінет. У разі повного демонтажу об’єкта акт про демонтаж є підставою для анулювання технічного паспорта та виключення об’єкта з реєстру об’єктів нерухомого майна.